Se apropie perioada concediului si iti faci miliarde de griji in ceea ce il priveste pe bebe. E bine sa te informezi si sa stai de vorba cu pediatrul inainte de a lua decizia de a pleca la mare cu bebe. Trebuie sa iei in calcul faptul ca mersul la mare nu o sa mai fie despre tine si partenerul tau, nu o sa mai insemne distractie de noapte si statul pe plaja indiferent de ora. Acum trebuie sa va adaptati la nevoile si programul lui bebe.

 

Cu cat bebelusul este mai mic, cu atat trebuie sa fim mai atenti la protejarea lui impotriva razelor solare. In cazul in care bebelusul are mai putin de 6 luni, nu ar trebui sa stati mai mult de o ora pe plaja. Recomadam sa iesiti la plimbari impreuna cu bebe intre orele 8:00- 10:00 si 17:30-21:00.

Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le iei in calcul:

 

 • Crema de protectie solara este esentiala!

  Pielea delicata a bebelusului tau este si extrem de sensibila la razele solare. Iti recomandam sa folosesti o crema solara cu factor de protectie de minim 30. Aplica crema de plaja pe tot corpul bebelusului, inclusiv pe fata si scalp chiar inainte de a pleca din camera de hotel. Reutilizeaza crema daca v-ati jucat in apa sau la maxim 1 ora jumatate de la ultima aplicare.

 • Alege hainute lejere si palariuta!

  La fel ca si crema de protectie solara, palariuta si hainutele deschise la culoare, sunt foarte importante atunci cand expunem copilul la soare. Alegeti o palariuta haioasa si hainute lejere si bucurati-va impreuna de mare!

 • Hidratati-va!

  Daca bebelusul are pana in 6 luni, nu are nevoie de alte lichide in afara de laptele matern. In cazul in care este mai maricel, nu uitati sa luati suficienta apa cu voi si sa beti periodic.

 • Alege un hotel aproape de plaja.

  Pentru a te scuti de drumuri lungi intre plaja si hotel, iti recomandam sa optezi pentru o cazare cat mai aproape de locul unde o sa va petreceti o mare parte din zi.

 • Nu uita de gustari!

  Pe langa bagajul cu care te-ai obisnuit deja (scutece, servetele umede, crema etc.) nu uita si de micile gustari: fructe, sandwish-uri, lichide etc. Pentru gustari, iti recomandam sa folosesti o geanta termoizolanta.

 • Umbrela si jucariile de plaja sunt un must!

  Este minunat sa construiesti castele de nisip impreuna cu copilul tau! Cu siguranta o sa va petreceti mult timp jucandu-va impreuna, insa nu uita ca pe langa jucariile specifice trebuie sa iei si o umbrela sub care sa stati.

 

Prima mare impreuna cu bebe trebuie memorata! Nu uitati sa luati aparatul foto si sa faceti multe poze impreuna!

 

Concediu placut!